Hvordan overleve i en verden i konstant endring?

Det er estimert at 40% av dagens Fortune 500 firmaene på S&P 500 listen ikke vil være eksisterende om bare 10 år

En studie av John M. Olin School of Business på Washington University

Det er bare en ting vi vet sikkert om fremtiden og det er at den ikke er lik som i dag. Det er endringer som kommer… eller det vil si endringer skjer konstant for ellers ville ikke fremtiden sett annerledes ut.

Det er i dag fokus på bruk av kunstig intelligens, store data, maskinlæring og 3D printing i de fleste fagfelt. Noen ligger langt foran andre har en lang vei å gå. Pass på at du er der du vil være for hastigheten på endring i dag er vanskelig å fatte!

Dersom du vet at noe vil skje om en gitt tid så kreves det endring for å få til denne endringen og mennesker er grunnleggende i mot endring. Hvordan får du da med organisasjonen på reisen så man unngår den sikre konkurs? Slik det har gått for 90% av «Fortune 500» firmaene siden 1955 til 2016.

«πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει»

«Everything changes and nothing stands still»

«Endring er det eneste konstante»


av Heracleitus sitert av Platon i Cratylus, 402a

Hold planene fokusert og lever!

Fokuser på målet ditt

Det å være en utfordrer og se nye muligheter er en rolle de fleste bedrifter bør strebe etter. Det er alltid nye ting å ta til seg og alltid noe å lære av andre. Det er viktig at bedrifter i dag omfavner endring og er smidige i måten de arbeider på for å få til mest mulig på kortest mulig tid med de begrensede ressursene de har. Derfor er det helt essensielt at de hele tiden jobber med kjernen av det som er viktig for sine kunder og gradvis utvider fra det viktigste til det som er nice-to-have. Få det som er nødvendig på plass og slipp det ut til kudner – det blir aldri perfekt så sett en dato og «ship it!» som Seth Godin skriver og så elskverdig tilbyr en gratis nedlasting av fra siden sin.

Lykkes du med din strategi?

87% av alle bedrifter misslykkes i å gjennomføre strategien sin – er du blant de dyktige 13% som lykkes?

-Dan Prosser
Vær tro mot strategien din

De fleste misslykkes…

Hvorfor er det slik? Jo fordi mennesker er iboende i mot endring. Et søk på: People’s resistance to chage, gir ikke mindre en 75 millioner treff så det er klart at vi mye å jobbe med. Utfordringen ligger ofte i at man glemmer å ta med mennesker i prosessene og da blir motstanden raskt et faktum. Man må lede mennesker på veien for å få til en varig endring.

Råd for å lykkes

Sørg for at ledelse og ansatte sitter med felles forståelse av hva målet er. Hvor skal bedriften og hvorfor? På den måten er det enklere å ta valg i hverdagen dersom målene og visjonen (hvorfor) er tydelig definert. Del tanker rundt hvordan målene og visjonen kan oppnåes og vær åpen for innspill. Ta en gjennomgang av arbeidsoppgaver og se hvordan disse er knyttet til målene og hvordan de er et skritt på veien mot visjonen. Da skapes det en felles forståelse og et fellesskap som går i samme takt mot samme mål med en forståelse av hvorfor de gjør hva de gjør.

Vær ydmyk og spør hva du kan gjøre for å få dine ansatte til å lykkes bedre i sine daglige oppgaver! Lytt til dine medarbeidere og til hva som skjer i og utenfor egen bransje. Gjør du som forrige år og alle andre også gjøre det vil du kanskje levere som forrige år, men sannsynligvis har verden endret seg og resultatet ditt blir dårlige i år om du ikke forbedrer deg fra i fjor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *